Testvérek


Testvérek voltak! Ez a  tény kitörölhetetlenül bevésődött lelkük apró zsigereibe, még akkor is ha olykor nem tulajdonítottak neki jelentőséget. Egy vérből valók voltak, nagyszüleik, szüleik azonosak, génjeik egy része is. Senkivel nem osztozhatnak közösebb sorsban. Ugyanazok a szabályok irányították életüket, ugyanazokat az értékek próbálták szüleik átadni nekik és ugyanazon hibák mentén folyt a nevelésük. Olyan elszakíthatatlan kötelék ez, amely életük utolsó másodpercéig megmarad, talán azon túl is...
Az ember azt gondolná, hogy az idő, a távollét, gyűlölet, vagy harag képes eltörölni ezt a kötödést. Nem képes! Ugyanúgy, ahogy a szülő-gyermek kapcsolatot sem! Lehet az férges, de ugyanolyan erős marad romlottságában is. Ugyanúgy vágyjuk mindig a szeretetet azoktól, akik a legközelibbek számunkra. Ők a vérünk, génjeink egy részén osztozunk, szokásainkon, értékeinken is. Tulajdonságaink egy része, akár jó, akár rossz is légyen az, velük közös.
 A testvér a legnagyobb ajándék! Nem mindig fogod ezt érezni. Időnként gyűlölheted, irigykedhetsz, vagy féltékeny lehetsz rá. Néha ösztönösen versengsz vele. Olyan akarsz lenni, mint ős és közben különbözni tőle. Olyan összetett kapcsolat ez, amely semmihez nem hasonlítható. Társak vagytok, társak a szülő iránti szeretetben és a velük való csatározásban. Együtt lázadtok olykor... Osztoztok a dicséretben és a szidalmazásban. Időnkén egyikőtöknek több jut ebből vagy abból... Együtt élitek meg a szülők elkövetett hibáit, de nem egyformán hathat rátok.
Testvérek vagytok, génjeitek egy része azonos, nagyszüleitek, szüleitek is. Mégis mások lesztek, két különböző ember. A megélt sors különbözően szűrődik meg személyiségetek rostalikán. Mások vagytok, de valahol mélyen van egy parányi rész, ami mindig közös marad. Érzéseitek, szabályaitok, értékeitek egy része közös. Ez mindig ott marad bennetek, változatlanul.
Testvérek vagytok! Soha nem lesz ez másképp, még akkor sem ha az idő, a távollét vagy a gyűlölet elválaszt egymástól. A lelketek mélyén élő szeretet soha nem törlődik ki egymás iránt.

Megjegyzések

MJ üzenete…
Így igaz. Két öcsikével a "nyakamon" állíthatom, így igaz ahogy írod. :)
.....
Boldog hétvégét!
Erzsébet üzenete…
Köszönöm!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy születésnap margójára

Második lehetőség

Egy hosszú nap margójára...