Feljegyzések az egérlyukból

A napokban egyre gyakrabban tör rám a felismerés, hogy rossz helyre születtem, rosszkor. Ne értsetek félre, szeretem az otthonom, igazán jó hely lehetne... Az is! Ezt megerősíteni látszik az a tény is, hogy egyesek  már-már szemtelen magabiztossággal készülnek új értékeket teremteni.  A talpraesettség, mint legfőbb erény emelkedik ki mindenek közül. A boldogulni vágyás, úgy űzi  a legtöbb halandót, mint vadász a vadat. Lúzernek számít mindenki, aki nem gazdag, híres, vagy, akinek nincs hatalma. Ilyen világot élünk. A köpönyegforgatóra azt mondjuk,  talpraesett, a hazugra meg, hogy jó diplomata.
Ha végiggondolom a dolgot evidens, hogy én a lúzerek csoportjába tartozom. Most hirtelen nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek ezen? Inkább sírok. Siratom a valóra nem vált álmokat és a be nem járt utakat...  Siratom, mint ahogy siratja az ember azt, amit elveszít, vagy azt, ami soha nem lehet övé. 
Lúzer vagyok, és ha szigorú értelemben veszem a lúzerséget, be kell látnom, szinte minden ismerősöm az. Talán amikor alkottak minket kimaradt egy fogaskerék... bár néha az az érzésem, hogy több van eggyel. 
Szóval ilyen helyre születtem. Elmehetnék, mondták  ma is. Örülnének sokan ha mennék és vinnék magammal még másokat. Maradok inkább, mint téli varjú... vagy inkább csóka, mert az es madár.

" Itthon maradok én!
Károgva és sötéten,
Mint téli varjú száraz jegenyén.
Még nem tudom:
Jut-e nekem egy nyugalmas sarok,
De itthon maradok".
Reményik Sándor: Eredj, ha tudsz!

Megjegyzések

MJ üzenete…
Ha magadról írsz, akkor most nem értünk egyet!
Nem tűnsz sem vesztesnek, sem pedig önmegvalósításra képtelen kilátástalan jövőjű személynek! De nem ám!
Erzsébet üzenete…
Kedves Józsi!
Sokak szemében az lehetek, főként ha mostani rohanó, pénz és hatalom orientált világunkat nézzük. Most amúgy is borús a kedvem, legalább kiírom magamból.
Szép estét és köszi, hogy olvasol!
Igen, kiírni és megtalálni valamiféle egyensúlyt magunkban. Az elmenni, maradni téma itt Bácska közepében néhány éve volt gyakori. Azóta már kevesebb szó esik róla, de az üres házak beszélnek.
Szép estét!
MJ üzenete…
Kedves Erzsi!
Te tudd magadról, mennyit érsz?!
Igaza van Erikának, egyensúly..!
Szép estét nektek is!
szeterka üzenete…
Erzsike,én pont az ellenkezőjét látom Veled kapcsolatban,és most nem a pénzről beszélek.Aki ilyen szeretettel tud segítséget nyújtani gyerekeknek,mint ahogy a másik blogodból kitűnik,az csak talpraesett ,szép lélekkel,és empátiával megáldott ember lehet.A családi életed is rendben lehet,hiszen a házassághoz való hozzáállásodat is hangoztattad,tehát fel a fel a fejjel kis hazámfia(lánya) semmi sincs veszve,jókor,és jó helyre születtél,itt van szükség rád!
Ami pedig az anyagiakat illeti ,tudom miről beszélsz,hisz mi is állami alkalmazottként ,minimális bérért vagyunk kénytelen dolgozni,és a környezetünk is-egy pár nagymenőtől eltekintve -ugyanúgy próbálnak fenntartani egy bizonyos ,nem magas életszínvonalat.
Greti üzenete…
Ne aggódj, Erzsébet, szerintem nem rossz helyre, hanem rossz időben születtünk mindnyájan,akik látjuk ennek a világnak a visszásságait.
Nézz be hozzam, van valami nálam, ami talán kicsit felvidít:))
Erzsébet üzenete…
Köszönöm mindenkinek a vigasztaló szavakat és a díjakat is. Tüneményesek vagyok.
Kósa Márta üzenete…
Visszatérek - köszönöm Moniknak, hogy idetaláltam!
Unknown üzenete…
Köszönöm megtisztelő figyelmed, kedvességed:
Szeretettel:
Józsi Debrecenből
Kósa Márta üzenete…
Reggel írtam neked egy hosszabb lélegzetűt, de a technika csodákra képes, s éppen megszakadt valami és nem ment át.
Ismerősek gondolataid, magam is közszolga vagyok- azaz a nemzet napszámosa, gerince, fáklyája- mikor milyen magasztos titulusokat aggatnak a pedagógusokra szeretett vezéreink...
Ezzel tele van a hócipőm, de ha Isten is megsegít 1 év és meg néhány hónap múlva nyugger leszek.
Sajnálom a lurkókat, de magamat is, hogy a sok fejbe verés folytán elmegy a kedv és energia, pedig csak a vak nem látja, hogy milyen nagy a baj.

Más:
Köszönöm, hogy eljöttél hozzám!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy születésnap margójára

Egy hosszú nap margójára...

Második lehetőség